Peeling-UL chimic este o tehnica dermatologica utilizata pentru a imbunatati aspectul pielii de pe fata, gat sau maini. Se aplica o solutie chimica pe piele, care conduce la exfolierea controlata a pielii, pentru a permite regenerarea acesteia. Rezultatul este un ten mai neted, cu mai putine riduri si un aspect vizibil mai sanatos.

Peeing-ul chimic se foloseste in tratamentul:

•    Comedoanelor (puncte negre si albe)
•    Porilor dilatati
•    Hiperpigmentarilor (melasma, lentigine)
•    Ridurilor fine
•    Cicatricilor superficiale
•    Pentru ameliorarea texturii si luminozitatii pielii

Deoarece dupa aplicarea peeling-ului chimic pielea este mai sensibila la lumina, pentru a evita hiperpigmentarile post-peeling cauzate de expunerea la razele ultraviolete, se recomanda realizarea acestei proceduri de infrumusetare in sezonul mai putin insorit, adica in perioada septembrie – mai.

Tipuri de peeling chimic

Nivelul de profunzime al peelingului – superficial, mediu, profund –  se alege in functie de problema tratata si de tipul pielii fiecarei persoane in parte.
Exista 3 tipuri de peeling:
•    Peeling superficial. Se folosesc acizi alfa-hidroxi sau alti acizi slabi pentru a penetra doar stratul superficial al pielii cu scopul de a-l exfolia usor. Tratamentul este utilizat pentru a imbunatati aspectul tenului depigmentat sau al pielii aspre, precum si pentru a oferi un aspect mai tanar fatei, gatului, pieptului sau mainilor. Un peeling superficial este insotit de disconfort lejer in timpul procedurii, conduce la o descuamare fina ce poate dura  3-7 zile si permite reluarea activitatii in scurt timp. Pentru a obtine rezultate optime, procedeul se poate repeta la  intervale de 3-6 saptamani.

•    Peeling mediu. Sunt utilizate acidul glicolic sau acidul tricloracetic pentru a penetra atat stratul superficial, cat si stratul mijlociu al pielii, eliminand celulele deteriorate. Se apeleaza la acest tip de peeling pentru a trata petele de pe piele cauzate de procesul de imbatranire, liniile fine, ridurile, pistruii si decolorarea moderata a pielii. De asemenea, tehnica poate fi folosita pentru a netezi pielea aspra si pentru a trata anumite modificari precanceroase, ca de exemplu keratozele actinice.
In cadrul clinici Derma Health Timisoara folosim substante de peeling chimicde ceea mai buna calitate.
Sună acum