• 1
  • 0

Un tratament eficace pentru acnee este folosirea laserului. Astfel, cosurile, punctele negre sau albe, chisturile de la suprafata pielii, toate acestea care sunt de fapt un cosmar ar putea deveni o amintire juvenila. Pentru ca îndeosebi adolescentii sunt cei mai afectati de acnee, lor li se întampla cel mai adesea si este cunoscuta îndeosebi ca fiind o boala a tineretii. Dar vremurile cand o acnee rebela sa-ti dea viata peste cap au cam trecut, acum totul depinde de a fi informat. Acneea se poate trata si se evita astfel si starile psihice care duc de cele mai multe ori la depresii, caci o acnee netratata sau asupra careia s-a intervenit necorespunzator poate duce chiar la situatii de neintegrare sociala.

Acneea poate aparea la orice varsta si – în functie de severitatea leziunilor de la suprafata pielii – poate fi superficiala sau profunda. Tratamentul cu laser rezolva aceasta problema medicala si cu consecinte uneori devastatoare în plan estetic. Principiul de actiune al unui tratament cu laser pentru acnee este interventia asupra sebumului, o grasime secretata în exces de glandele sebacee localizate la nivelul pielii. Aceasta grasime este sursa de dezvoltare a bacteriilor care genereaza infectia pielii, iar laserul intervine prin oprirea dezoltarii în exces a sebumului.

Asadar, conceptia inovatoare de interventie asupra acneei este tocmai reducerea drastica a posibilitatilor de dezvoltare a infectiei. Se intervine asupra scaderii secretiei de sebum si totodata la eliminarea retentiei acestuia. Principiul este acela de folosire a energiei luminii laserului în mod direct asupra fibrelor de colagen din componenta foliculilor pilosi care se comporta ca niste rezervoare pentru sebum. Fibrele de colagen fiind supuse caldurii, se contracta si se reduce astfel volumul oferit pentru secretia de sebum. Nu este sebum, nu este nici hrana pentru bacteriile care infecteaza epiderma!

Desigur ca explicatia de mai sus este oferita la modul cel mai simplist posibil, tocmai în scopul de a usura întelegerea producerii si dezvoltarii acneei cu toate consecintele sale. Remarcabil în tratamentul cu laser este tocmai facilitatea acestuia, usurinta aplicarii lui si nesupunerea organismului la interventia substantelor medicamentoase.

Un ten frumos si mai ales sanatos este acum posibil gratie tratamentului cu laser pentru acnee, iar la Clinica de dermatologie DermaHealth din Timisoara va sunt oferite conditii unicat pentru aceasta terapie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum