• 302
  • 0

În ciuda popularitati sale pe rețelele sociale, acidul hialuronic (HA) nu este un panaceu pentru cearcane de sub ochii si pentru ochi obosiți sau îmbătrâniți.

De fapt, doar pacienții foarte selecționați sunt candidați buni – cei cu goluri adevărate, pungi inexistente sau foarte mici sub ochi, fără probleme cu retenția de lichid și piele bună a pleoapelor.

Oricine nu îndeplinește aceste criterii, adică majoritatea adulților, va vedea probabil rezultate subnormale sau complicații de la umplutura în cearcane!

Condiția prealabilă „pielea bună a pleoapelor” – adică pleoapele inferioare întinse și ferme – tind să limiteze candidații  la cei în vârstă de 20 și 30 de ani!

Pacienții mai în vârstă cu o oarecare laxitate a pielii pot fi tratați ocazional cu umplerea cearcanelor cu acid hialuronic dar este nevoie de multă experiență pentru a le oferi un rezultat frumos!

Chiar dacă vă calificați pentru un tratament de umplere a cearcanelor – și aveți un medic dermatolog sau chirurg plastician cu experienta – nu puteți conta pe umplerea cearcanelor pentru a vă rezolva fiecare problemă din zona de sub ochi.

Materialele de umplere respectiv, acidul hialuronic sau grasimea proprie au si ele limite reale!

In cele mai multe cazuri, încercarea de a acoperi sau umple pungile de sub ochi apar efecte secundare, inclusiv edem persistent, un rezultat nemultumit sau neuniform și o nuanță albăstruie (in caz de injectare prea superficiala de acid hialuronic).

Când încercați să umpleti pungile de sub ochi cu AH, poate arăta în regulă imediat după tratament, dar deseori va părea ciudat și nenatural cu trecerea timpului.

Doar o blefaroplastie poate elimina definitiv pungile de sub ochi – dar, desigur, chirurgia pleoapelor singură nu poate corecta hiperpigmentarea sau ridurile, motiv pentru care este atât de frecvent asociată cu tratamente nechirurgicale cum ar fi laserele, peelingurile și altele deasemenea.

Morala povestii?

Fillerul sub ochi nu este pentru toată lumea. Dacă un medic specialist de încredere refuză să le umple, mulțumește-i că te scutește de viitoarele dureri de cap și treci la un tratament mai potrivit, nu isista!

În continuare, experții împărtășesc cele mai bune soluții fără filler pentru problemele comune ale zonei din jurul ochilor.

Pentru linii fine și piele ridata de sub ochi eu recomand laser CO2 sau microneedling – Dermapen.

În timp ce botoxul NU poate ajuta la reducerea încrețiturilor de sub ochi.

Laserul Co2 si dermapenul defapt pot stimula producția de colagen si elastina pentru a avea o piele mai intinsa sub ochi.

Deși există diverse modalități de a face acest lucru, tot mai multi medici se îndreaptă spre lasere cu CO2 fracționat pentru un ton mai clar al pielii iar alti apeleaza la Dermapen pentru tenul mai închis sau oricine dorește să reducă timpul de refacere post-tratament.

CO2 este un laser ablativ care creează coloane microscopice în epidermă, dupa cum am mai explicat si in articolele anterioare.

Pe măsură ce acest strat superior de piele de sub ochi este intervenit cu metodele sus mentionate, pielea este forțata să-și producă propriul colagen și elastina, pentru a repara coloanele create de laserul Co2. Ca atare, laserul CO2 va ajuta simultan atât la ștergerea zonelor superficiale de decolorare, cât și la reducerea pielii creponate prin îngroșarea pielii în sine.

Când ajungeți la interventia cu laserul CO2, medicul specialist mai intaii pregătește aplica pe piele cremă anestezica timp de aproximativ jumatate de oră și protejează globii oculari cu lentile de contact intraoculare sterile.

Pacienții dupa interventie arată în mod obișnuit roșii, sunt umflați (edematizati) și dupa 2 zile incep sa faca scuame.

îngrijirea ulterioară implică creme cu antibiotic plus unguente cicatrizante – dar rezultate pot fi observate de obicei deabea după 10 până la 14 zile.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum