• 785
  • 0

Terapia LED este unul din procesele de înfrumusețare folosite în cadrul clinicii Dermahealth începând cu luna aprilie. Cu ajutorul articolului de astăzi dorim să facem lumină (la propriu și la figurat) asupra subiectului, pentru că vă îndemnăm să alegeți orice procedură de acest gen în cunoștință de caz.

Ce este terapia LED și care sunt efectele sale?

Dacă tot a venit vorba de lumină, o scurtă explicație a termenului LED – Light Emission Diode – diode emițătoare de lumină. Aceste diode acționează la aproximativ 2-3 centimetri sub epidermă transmițând fotoni care determină o reacție fotochimică la nivelul celulelor. Astfel apare eliberarea enzimelor active ATP și arderea rapidă a grăsimilor din celule. Pentru a îmbunătăți rezultatele la nivelul țesutului adipos, la Dermahealth combinăm terapia LED cu cromoterapia.

Care sunt beneficiile acestei terapii alăturate cromoterapiei?

În funcție de durată și de culoarea folosită în tratament există diverse efecte ale acestei proceduri combinate. Iată câteva exemple:

  • 1 minut de lumină mov accelerează regenerarea celulară;
  • Între 1 și 6 minute de lumină albă ajută la albirea pielii și îi conferă luminozitate;
  • Două minute de lumină albastră acționează ca analgezic, antiseptic și antiinflamator – pielea se desensibilizează, semnele de vărsat de vânt se diminuează și acneea devine mai ușor tratabilă;
  • Doar 3 minute de lumină cyan ajută la reducerea aspectului neplăcut al vaselor capilare de la suprafața pielii;
  • 4 minute de lumină verde rejuvenează zona ochilor, reducând cearcănele și petele și oferind luminozitate. Lumina verde poate fi de ajutor și pentru drenajul limfatic și liftingul sânilor;
  • 5 minute de lumină galbenă stimulează activarea celulară și activitatea sistemului nervos central;
  • 6 minute de lumină roșie ajută la arderea grăsimilor, dar și la stimularea circulației sangvine și regenerarea celulelor.

Care este durata tratamentului și cui îi este recomandat?

Un tratament facial durează 15 minute. O ședintă din cadrul unui tratament corporal poate dura între 20 și 30 de minute. Terapia LED este recomandată absolut oricui deoarece nu dăunează în niciun fel corpului, fiind o terapie adjuvantă care stimulează organismul să distrugă țesuturile inestetice. Tocmai de aceea se poate combina cu succes cu alte tratamente (recomandăm alături de terapia LED microdermabraziunea Dermasweep și tratamentele IPL) oferite de noi în cadrul clinicii Dermahealth.

Deși terapia nu are efecte negative asupra femeilor însărcinate, recomandăm evitarea tratamentelor estetice de orice fel în timpul lunilor de sarcină. 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum