• 943
  • 0

Dintre toate efectele negative ale procesului de îmbătrânire, formarea ridurilor si a liniilor din jurul gurii – adesea menționate ca „linii de coduri de bare” – este printre cele mai suparatoare. Liniile din jurul gurii pot dezvălui multe despre vârsta unei persoane.
În tinerețe, buzele sunt ferme, netede, și pline cu colagen, dar pe masura ce imbatranim volumul se pierde, buzele devenind mai subțiri și ridate. Contracțiile repetate ale Oris orbicularis – mușchiul din jurul buzelor – sub forma de sarut, băut cu paiul, vorbit sau fluierat – duc de asemenea la dezvoltarea ridurilor în jurul gurii de-a lungul timpului.
Această problemă estetică tinde să afecteze mai mult pe femei decât pe barbati. Bărbații sunt oarecum protejati, pentru ca au parul facial aspru, cu o abundenta de glande sebacee si pielea mai groasa. Femeile caucaziene sunt mai predispuse decat femeile de culoare la dezvoltarea ridurilor in jurul gurii.
In timp ce genetica joaca desigur un rol important, alegerea stilului de viață, cum ar fi fumatul, expunerea frecventa la soare, sau incretirea repetata a buzelor pot agrava aspectul de „linii de scurgere a rujului”, redand un aspect și mai în vârstă si mai ales provocand enervanta manjire cu ruj.
Unii oameni cred că un lifting facial va șterge aceste linii, dar un lifting facial nu abordează ridurile sau liniile din jurul gurii. Mai degrabă, un lifting facial se ocupa numai de pielea lasata pe falca de jos si de gusa de curcan. Cremele anti-aging de asemenea, nu sunt suficiente singure pentru a reduce în mod semnificativ efectele imbatranirii in jurul gurii, în cele mai multe cazuri.
Așadar, voi enumera pentru voi 4 pași simpli de urmat pentru a elimina ridurile si liniile din jurul gurii fara interventii chirurgicale invazive. Aceste etape sunt reprezentate în ultimele patru litere ale unui acronim pe care il numesc: ACELIFT.
A, C și E reprezintă augmentare de colagen și elastină. Faceți clic pe link-ul de mai sus pentru mai multe detalii.

L – Laserul FRACTIONAL CO2 
Tratamentul cel mai eficient și cel mai de durată pentru a da ceasul înapoi în jurul gurii este utilizarea unui laser cu CO2 fracționat. În mâna unui medic specialist cu un simț estetic dezvoltat, acest laser funcționează în mod eficient pentru a netezi ridurile si a reduce liniile.
Studiile clinice au aratat ca procedura de resurfacing cu laser CO2 fractionat stimuleaza organismul sa produca un colagen nou, sănătos, care este cheia pentru refacerea buzelor tinere, atractive si cu volum.

I – Injecțiile cu Botox

Injectarea unor cantități mici de Botox în zona mustății este un alt mod de a reduce liniile si ridurile din jurul gurii prin relaxarea mușchiului Oris orbicularis fără a slăbi capacitatea de miscare a gurii. Injectiile cu Botox impiedica pielea sa se cuteze cand miscati buzele, astfel încât liniile nu apar.
Desi un remediu temporar, fata de un resurfacing cu laser, si care necesită întreținere periodică, injectiile cu Botox reprezinta un alt mod eficient și sigur pentru a reduce semnele de imbatranire in jurul gurii.

F- Filerele (acid hialuronic)
Injectarea filerelor cu acid hialuronic, cum ar fi Belotero, Juvederm sau Restylane ajută la eliminarea liniilor de scurgere a rujului sau liniilor de coduri de bare la nivelul buzelor. Filerele oferă volum care umple fisurile dintre linii fără să lase buzele mari si umflate si fara sa umfle partea roz a buzelor.

T – Topicele (creme)
In cele din urma, topicele sau cremele anti-aging care contin derivati de Vitamina A cum ar fi tretinoin (ingredient principal in Retin-A si Renova) sau retinol (ingredient principal in Acelift Night), în linia mea Acelift de produse de îngrijire a pielii, pot fi de asemenea folosite pentru a diminua aspectul ridurilor si liniilor din jurul gurii.
În timpul zilei, este deosebit de important să folositi protecție solară cu un factor 30 sau mai mare pentru a proteja pielea de efectele nocive ale soarelui chiar și în perioadele reci ale anului. Dacă utilizați retinol pe timp de noapte și SPF ziua, inseamna ca faceti tot ce puteti pentru a proteja pielea topic.

Pentru unele persoane care abia încep să observe apariția liniilor fine din jurul gurii, aplicarea topicelor poate fi suficienta. Folosirea oricaruia dintre tratamentele de mai sus va produce rezultate pozitive, dar pentru a va bucura de cele mai bune rezultate posibile, este recomandabil să se combine sinergetic toate aceste tratamente.

Nu toți pacienții vor simți nevoia de a suporta un resurfacing cu laser. În timp ce laserul CO2 fracționat este modul permanent și cel mai eficient pentru a reduce ridurile si liniile din jurul gurii, cei care nu doresc să se supună acestei proceduri minim invazive vor beneficia în continuare de rezultate de la utilizarea injectabilelor, cu filere, sau doar prin aplicarea topicelor.
Cu toate acestea, persoanele la care efectele de îmbătrânire sunt foarte vizibile în jurul gurii, si care doresc rezultate dramatice (de exemplu pentru o nunta ce urmeaza) vor beneficia intr-adevar de rezultate de pe urma tratamentului cu laser.

Clinica medicala Derma Health Timisoara
dr. Skeja Ari

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum