• 517
  • 0

5 APLICATI ALE OZONOTERAPIEI IN ESTETICA

Tratamentele cu ozon sunt utilizate in Medicina Estetica, datorita proprietatilor incredibile ale acestui “gaz” de a induce activarea celulara si antioxidanta, ca un germicid foarte puternic, si in calitate de agent capabil sa reactiveze productia de colagen / elastina si deasemenea ozonul este un inductor al lipolizei pentru celulita si tesut adipos acumulat.
Ozonul este foarte valoros atat in estetica dar si in procedurile anti-aging, existand sute de studii stiintifice verificate si publicate, Ozonoterapia in Estetica fiind practicata la scara larga in Europa, Argentina, SUA, Cuba si Mexic.
1. Reducerea masurilor si Lipoliza: Tratamentul consta in mici intepaturi prin care ozonul este aplicat in cantitati mici in stratul de grasime subcutanat in zone precum abdomen, talie, solduri, brate, barbie. Acest proces genereaza lipoliza locala si imbunatateste considerabil microcirculatia. Asociat in aplicatii sistemice de ozon precum Insuflatia Rectala sau Ozonoterapia Majora/Minora, acest tratament stimuleaza de asemenea sistemul circulator general, imun si antioxidant; de asemenea actioneaza ca un regulator metabolic ajutand la controlul zaharului in sange, dar si al colesterolului, trigliceridelor si acidului uric. Tratamentele se fac 1 data pe saptamana in medie 5-10 sedinte.

2. Celulita: termenul de celulita sau adipoza edematoasa (de asemenea cunoscuta ca si pielea cu aspect de coaja de portocala) descrie o serie de afectiuni definite prin edem si depuneri de lipide in stratul de grasime subcutanat, cel mai proeminent in zone precum: fese, coapse, abdomen si brate. Aceasta afectiune are o origine multifactoriala dar o trasatura comuna in continutul scazut de oxigen din aceste zone, deoarece edemul si depunerile de lipide impiedica furnizarea suficienta de oxigen. Astfel, Ozonoterapia are un efect profund si de durata in modificarea acestei afectiuni cu insuficienta de oxigen, asigurand rezultate estetice excelente. In functie de severitatea fiecarui caz, sunt necesare 10-20 tratamente saptamanale care includ: sauna cu ozon, autohemoterapie majora si infiltratii locale ale zonelor afectate.

3. Lasarea pielii (lascitatea cutanata) faciale sau corporale: Pierderea fermitatii pielii datorita imbatranirii, fenomen condus de agentii de oxidare, poate fi stopata intr-o anumita masura prin puterea ozonului, aceea de activator si amplificator al sistemului Antioxidant. Acest proces stopeaza lasarea pielii si forteaza celulele sa se intoarca in linia lor normala de colagen si elastina. Terapiile se efectueaza saptamanal si includ terapii sistemice cu ozon (autohemoterapie majora/minora sau insuflatie rectala) si infiltratii locale.

4. Sistemul circulator: Disfunctia microcirculatiei este punctul cheie in diferite patologii in medicina estetica precum: alopecie, celulita, si insuficienta venoasa profunda sau superficiala (vene varicoase) pentru care efectele remarcabile ale ozonului ca si stimulator , contribuie la imbunatatirea circulatiei atat superficiale cat si profunde. Terapiile se efectueaza saptamanal si includ terapii sistemice cu ozon (autohemoterapie majora/minora sau insuflatie rectala) si infiltratii locale.

5. Acnea: Deoarece acneea este o inflamatie bacteriana cronica a unitatii pilosebacee, puterea germicida a ozonului plus hiper-oxigenarea pe care o asigura ozonul, pot trata aceasta afectiune intr-un timp mai scurt in comparatie cu farmacoterapia standard, si fara efecte secundare nocive. Tratamentul consta in ozonoterapie sistemica, crema ozonizata si uneori insuflatii topice cu ozon.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum