• 441
  • 0

Există mai multe motive pentru care femeile aleg să adauge un plus de volum buzelor. Dintre acestea enumerăm:

 – subțierea și lipsa de fermitate datorată îmbătrânirii;

– lipsa generală de volum datorată fizionomiei native;

– asimetrii sau alte defecte;

– riduri în colțul gurii sau deasupra buzelor.

 Înainte de a opta pentru o astfel de procedură sunt câteva lucruri pe care trebuie să le cunoaștem:

 

1. Realizarea procedurii pas cu pas

 Pentru eliminarea oricărui disconfort, cu o jumătate de oră înainte de injectarea propriu-zisă, se aplică o cremă-anestezic. După ce aceasta își face efectul, se injectează acidul hialuronic, o substanță de consistență asemănătoare cu cea a buzelor. Pentru această procedură se folosește un ac atraumatic, foarte subțire. Pe lângă faptul că acest ac face ca procedura să nu fie deloc dureroasă, are și rolul de a împiedica apariția vânătăilor.

 Toată procedura, cu anestezie inclusiv, durează mai puțin de o oră.

 2. Beneficii

Acidul hialuronic este o substanță care se regăsește în mod natural în organism. Forma injectabilă este o substanță sintetizată care imită perfect proprietățile celei naturale, astfel fiind perfect acceptată și ulterior absorbită de organism.

 Rezultatul implantului de acid hialuronic în buze este imediat. Fiind o substanță naturală, efectele nu sunt permanente (6-12 luni). Tot din același motiv este eliminat orice risc de infecție.

 3. Eligibilitate

Înainte de fiecare procedură, se studiază amănunțit și cu o foarte mare atenție profilul fiecărei paciente. De asemenea, acesteia îi este prezentat întreg procesul, îi sunt explicate riscurile și rezultatele.

Pe lângă factorii de ordin medical care pot împiedica o astfel de procedură, cei de ordin psihologic sunt cel puțin la fel de importanți. De aceea, în prealabil, medicul va discuta cu pacienta toate aspectele viitoarei intervenții și o va consilia atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al posibilelor efecte secundare.

4. Perioada imediat următoare

Este foarte important ca pacienta să respecte sfatul medicului cu privire la perioada imediat următoare procedurii. Între indicațiile acestuia se numără:

 – evitarea traumelor de orice natură (mâncare sau băuturi fierbinți, mușcatul buzelor etc.);

– evitarea expunerii la soare în primele 2-3 zile.

Recuperarea după o astfel de intervenție este foarte rapidă (câteva zile), timp în care pacientele nu acuză dureri ci doar o senzație de tensiune și de „corp străin” care dispare foarte repede. În unele cazuri apar mici vânătăi, dar acestea pot fi ușor acoperite cu fond de ten.

Acum, că știți toate acestea, sunteți pregătite să vă faceți programare pentru un consult estetic.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum