• 12
  • 0

Aparitia problemelor

Cateva cuvinte despre greselile sau problemele ce pot aparea in injectarea filerelor (acidului hialuronic). Cred ca aceste informatii trebuie cunoscute, nu doar pentru a cunoaste originea rezultatelor de care nu sunteti chiar multumite, ci mai ales de a sti cum sa le evitati pe viitor.

Unele dintre aceste sfaturi, oferite absolut dezinteresat de cabinetul medical de dermatologie Derma Health Timisoara sunt lucruri pe care le puteti face dumneavoastra insiva, ca pacient, tocmai pentru a va asigura de rezultate bune. Altele sunt lucruri care cad doar in sarcina medicului dvs dermatolog, el chiar este dator sa le faca.

Practica arata ca, in general, medicii dermatologi mai slab pregatiti sau care nu beneficiaza de o tehnica suficient de performanta pot genera o serie de probleme asupra carora ma voi opri in continuare. Voi incerca sa fiu cat mai obiectiv in modul de abordare al acestora. Deci, injectarea necorespunzatoare cu acid hialuronic ar putea sa creeze efecte secundare dupa cum urmeaza.

Contuzii prea mari

Injectarea unui filer in orice parte a fetei poate cauza uneori o usoara contuzie. Daca dumneavoastra ca si pacient aveti niste cunostinte minime si bineinteles un doctor bun care sa faca injectia, contuzia poate fi minimizata.

Contuziile dupa un tratament cu acid hialuronic nu pot fi remediate sau vindecate imediat, puteti doar acoperi cu machiaj. Asadar este de preferat in primul rand sa se evite contuziile. Mai jos va dau cateva sfaturi dermatologice pe care le dau pacientilor mei pentru a evita contuziile dupa o injectare cu acid hialuronic:
– Nu luati Aspirina sau antiinflamatoare cu o saptamana inaintea programarii;
– Nu luati Vitamina E in saptamana de dinainte de injectare. Multivitaminele pe care eventual le luati sunt ok;
– Fara alcool si usturoi cu doua zile inainte de injectare;
– Mancati ananas de doua-trei ori pe zi cu una-doua zile inainte de injectare;
– Luati trei comprimate de arnica (se gaseste in farmacii homeopate) cu o zi inainte sau chiar in dimineata de dinaintea injectarii.

Asimetria, sau fata asimetrica

Fetele noastre sunt toate asimetrice intr-o limita normala si naturala, unele mai mult, altele mai putin. Aceasta este una dintre caracteristicile care ne fac individuali si frumosi in felul nostru. Daca filerul sau acidul hialuronic este introdus corect, o fata asimetrica ar trebui sa fie usor corectata sau poate ramane asa cum este. Dar, in nici un caz nu ar trebui sa arate mai rau. Asadar, daca dupa injectarea unui filer vi se pare ca fata dvs. este mai asimetrica, ar trebui sa comparati cu o poza facuta inaintea injectarii!

Apoi, respirati adanc si daca diferenta nu este considerabila, asteptati o saptamana. Contuziile si echimozele traumatismale pot cauza o usoara inflamare sau asimetrie a fetei care poate disparea intr-o saptamana sau pana in 10 zile. Uneori contuzia este in profunzime si nu este vizibila pe suprafata pielii.

Daca asimetria persista chiar si dupa o saptamana sau mai mult, sau daca este foarte vizibila, trebuie sa remediati aceasta problema. Pentru aceasta, trebuie sa va sunati imediat doctorul. Trebuie sa va programeze intr-o zi, maxim doua. Programati aceasta consultatie si explicati problema. In functie de cerinta dvs., doctorul poate alege fie sa introduca mai mult filer in cazul in care intr-o parte nu a fost injectat suficient, fie sa foloseasca o enzima (hialuronidaza), pentru a reduce si dizolva inflamatia sau gradul de umplere.

Umplerea excesiva sau fata pufoasa

Aceleasi principii de mai sus se aplica si in cazul acestei probleme. Asteptati aproximativ o saptamana pentru ca uneori problema se poate remedia de la sine. Este posibila o usoara inflamare a fetei, ce da un aspect pufos imediat dupa tratament, dar care dispare in 7-10 zile. Trebuie sa stiti ca, uneori, dupa un tratament cu acid hialuronic, contuziile pot fi in profunzime si s-ar putea sa nu fie vizibile la suprafata pielii. Acestea pot fi resimtite printr-o usoara sensibilitate, putand cauza si o usoara inflamatie.

Daca in continuare simtiti fata umpluta excesiv, sunati-va doctorul. Posibil sa fie nevoie de injectarea unei enzime (hialuronidaza) pentru a reduce gradul de umplere. Este clar ca aceasta problema se poate remedia.

Umplere insuficienta sau fara rezultate vizibile

Acest lucru nu poate fi considerat o greseala in adevaratul sens al cuvantului. Din experienta mea, cei mai multi pacienti prefera sa inceapa cu un tratament moderat pentru a-si testa reactia fata de noul produs. Este o idee foarte buna sa incepeti astfel. Multi doctori vor incepe cu o umplere moderata la primul tratament si veti fi sfatuiti sa asteptati 1-2 saptamani, ca apoi sa reveniti pentru inca o injectare daca rezultatele nu sunt cele asteptate. De preferat asa decat cazul folosirii hialurodidazei pentru reducerea gradului de umplere.

Aparitia de noduli

Au existat cazuri in care au aparut usoare inflamatii sau noduli dupa un tratamente cu acid hialuronic. Acestea sunt de fapt contuzii usoare sub filer, resimtindu-se ca niste umflaturi.

Cel mai bun remediu ar fi sa asteptati timp de 10 zile. Daca aceste umflaturi sunt inca prezente, apelati la un doctor. Un alt remediu des folosit, este enzima hialuronidaza pentru a dizolva suficient filer-ul ca umflatura sa dispara.

Complicatie grava – necroza sau un vas de sange blocat

Din fericire acest lucru se poate intampla foarte rar in cazul injectarilor cu acid hialuronic. Cat de des? Estimarile sunt de 1 caz din 10,000+ de pacienti.

In continuare va sfatuiesc ce sa faceti in cazul in care aveti acest efect secundar. Usoare contuzii sunt posibile si normale sau uneori chiar o contuzie mai mare. Zonele de risc sunt cele de la baza nasului si zona dintre sprancene, respectiv liniile de incruntare. Daca aceste zone devin purpuriu inchis sau daca apare o eruptie cu pete rosii si sunt umflate iar eruptia se extinde spre nas, buza superioara sau frunte, sunati doctorul dermatolog de urgenta, si obtineti o programare chiar daca este weekend. Aveti nevoie de un tratament urgent!!!

In concluzie, ca si in cazul altor tratamente dermato cosmetice, este foarte important sa gasiti in primul rand un doctor de incredere care stie ce face.

Si noi gresim, toata lumea face greseli, important este sa ai puterea de a ti le asuma. Clinica de dermatologie DermaHealth Timisoara face insa toate eforturile de a gresi cat mai putin!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum