• 629
  • 0

O clinica de dermatologie care se respectă are inclus în ofertă și epilare definitivă cu laser (SPL). Înainte de a spune câteva cuvinte despre avantajele acestei proceduri, trebuie să știți că la DermaHealth Timișoara sunt pregătite câteva pachete de servicii în acest sens, atractive atât ca preț cât și prin faptul că pot fi personalizate în funcție de fiecare persoană în parte.

Epilarea definitivă este o grijă permanentă pentru femei, nu doar pentru a fi pe placul bărbaților sau pentru a arăta ca o divă din reviste, ci pentru că, uneori, aspectul de pilozitate excesivă este într-adevăr deosebit de dezagreabil. Ori, dată fiind motivația, de ce să nu fie epilarea cu efecte de durată cât mai mare, definitivă dacă se poate, iar felul în care se poate obține să fie cât mai puțin dureros!? Trebuie spus că la polul opus epilării cu ceară – metodă ieftină, dureroasă și cu efecte destul de pasagere – se află folosirea laser-ului. Tehnica a evoluat impresionant în ultimii ani, iar costurile nu mai sunt deloc prohibitive și pot combate ușor procedurile cu ceară sau aparate de ras.

Epilarea cu laser are ca principiu încălzirea folicului de păr la o temperatură suficientă astfel încât să fie distrus și să nu mai crească în viitor. Acesta este unul din avantaje, laserul și fascicului lui de lumină intensă se ocupă de fiecare fir de păr în parte. Ideea că epilarea este potrivită doar persoanelor cu pielea albă și părul închis la culoare este oarecum falsă, căci epilarea definitivă ar trebui să se aplice în toate cazurile în care este nevoie.

Bine de știut încă de la bun început că, în majoritatea cazurilor, epilarea nu poate fi definitivă dintr-o singură ședință. Este adevărat că succesul acestui procedeu depinde în foarte mare măsură și de profesionalismul dermatologului care o face, dar întotdeauna există fire de păr miniaturizate care nu se observă sau nu pot fi observate în prima ședință. De aceea este în general nevoie de mai multe etape. Mai mult, există persoane care ulterior au dezvoltat fire de păr și în locurile despre care se credea că au fost epilate definitiv, dar acestea sunt situații extreme.

Un alt adevăr este acela că epilarea se face mai ușor în cazul femeilor decât al bărbaților, iar explicația este legată de prezența unor factori dificil de controlat de către specialistul dermatolog, respectiv hormonii fiecărui individ în parte. Astfel, la bărbați, prezența testosteronului face ca distrugerea foliculului de păr să fie mai dificilă decât la femei.

Înainte de a solicita o epilare definitiva cu laser este bine de făcut o consultație dermatologică, și la clinica de dermatologie DermaHealth din Timișoara aceasta chiar se face în mod gratuit. Medicul dermatolog vă va face recomandările pe care le consideră utile fiecărui pacient în parte și vă va da indicațiile necesare în legătură cu pregătirea de dinaintea epilării, cum de asemenea vă va orienta în legătură cu conduita pe care trebuie să o aveți în perioada imediată de după aplicarea procedeului.

În încheiere, trebuie știut că epilarea trebuie înțeleasă. Adică este necesar ca fiecare persoană să înțeleagă procesul fiziologic de creștere a părului și ce trebuie să facem pentru sănătatea pielii noastre, doar astfel va fi atins scopul de a elimina firele de păr nedorite.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum