Parte a medicinei complementare, ozonoterapia (sau terapia cu ozon-oxigen) oferă tratarea prin metode alternative a unor afecțiuni cardiovasculare, hepatice, reumatice, dureri de spate (lombosciatica), artroze, boli autoimune.
În medicina estetică, OZONOTERAPIA încetinește procesul de îmbătrânire. Tratamenul este utilizat în țări, precum Germania, Spania, Ucraina, Rusia, Italia, Suedia, SUA, Canada sau Brazilia, bucurîndu-se de succese de peste 40 de ani.
Printre cei care apelează la ozonoterapie se numără personalități de reputație mondială: Sharon Stone, Zinedine Zidane, membrii trupei Rolling Stones, pilotul de Formula 1, Rubens Barrichelo, chiar si Regina Angliei.
Cum se realizează OZONOTERAPIEA?
Ca procedură, ozonoterapia se realizează prin injectarea intravenoasă, intramusculară sau intraarticulară a ozonului (a oxigenului), acolo unde țesuturile sunt vătămate. Orice vătămare a lor le lipsește de oxigenare. Tratamentul stimulează circulația atomilor de oxigen din sânge către celule, pentru a eradica bacteriile și virusurile, dar și celulele tesutului afectat. E important de știut că celulele sănătoase nu doar ca vor supraviețui, ci se vor înmulți mai repede, ceea ce va rezulta într-un sistem imunitar mult mai rezistent.
Procedura durează în jur de 15-20 de minute. Numărul de ședințe recomandate sunt 12. Pentru menținerea unui efect de durată, ar fi indicate 2-3 ședințe de întreținere pe lună.
În ceea ce privește afecțiunile dermatologice, ozonoterapia dă rezultate excelente în tratarea acneii, a psoriazisului, a imuno-depresiei, a hepatitei virale acute și cronice, a herpesului și a Zonei Zoster, a ridurilor fine, a celulitei și adipozității. In dermatologie, procedura recomandata este autohemoterapia.