• 869
  • 0

Colon hidroterapia reprezinta metoda de curatare delicată a colonului cu apă incalzita, pentru indepartarea tuturor toxinelor depuse pe peretii acestuia, gaze si mucus. Acest lucru permite absorbtia mai usoara a nutrientilor vitali si lasa o stare de intinerire si sanatate. Colon hidroterapia poate ajuta de asemenea la retonifierea si remodelarea colonului.
Colon hidroterapia presupune irigarea usoara si in siguranta a colonului cu apa purificata, prin rect. Aceasta terapie nu implica nici un fel de substante chimice sau medicamente, intregul tratament fiind relaxant si eficient in acelasi timp. Un intestin sanatos si care functioneaza bine este esential pentru mentinerea unei sanatati optime. Acest organ vital ramane de regula cel mai neglijat in corpul uman. Atunci când fluxul de sânge este supraîncărcat cu reziduuri toxice, organismul va funcționa la un nivel inferior.
Poate colon hidroterapia sa detoxifieze organismul?
Din cauza dietelor moderne, pline de proteine ​​animale, alimente prelucrate, grăsimi și zahăr, stres, si sub presiune constanta si lipsa de exercitiu, colonul devine depozit de reziduuri si toxine care dezactiveaza sistemul de purificare al organismului. Aceste toxine reintra in fluxul de sange si se depoziteaza in celulele noastre. Ca urmare a acestei auto-intoxicari ne simțim și acționăm mult sub potențialul nostru si devenim tot mai sensibili la boli.
Poate fi un tratament dureros?
Pentru marea majoritate a pacientilor care beneficiaza de colon hidroterapie, procedura este fara durere. Poate fi simtita o usoara senzatie de discomfort in timpul introducerii speculului, dar acest lucru durează doar câteva secunde. In timpul tratamentului, puteti simti unele crampe și, ocazional, pacientii simt o ușoara senzatie de greață, ori de câte ori reziduurile toxice se desprind de peretii intestinali si sunt eliminate din organism, mai ales dacă aveți un colon înfundat.
Este sigura hidroterapia de colon?
Colon hidroterapia este foarte sigura atunci cand este efectuata de către un terapeut specializat. Noi in cadrul clinici de dermatologie Derma Health Timisoara folosim numai dispozitive medicale aprobate in Europa si FDA pentru aceasta procedura si toate echipamentele folosite sunt sterilizate sau de unică folosință, iar apa trece printr-un proces avansat de filtrare înainte de a intra în colon. Terapeutii sunt instruiti și îndeplinesc cele mai înalte standarde profesionale și etice. Asadar, sunteți pe mâini foarte sigure.
Cum ma poate ajuta acest tratament?
Beneficiile colon hidroterapiei pot include o mai mare energie, o mai buna circulatie, piele mai curata si ochi mai clari, claritate mentala, normalizarea greutatii, digestie imbunatatita, fara balonare si stare de greutate. Prin indepartarea reziduurilor din colon, este impulsionat procesul de detoxifiere iar bacteriile daunatoare produse de materiile fecale incrustate, sunt eliminate din organism. Colon hidroterapia ajuta sistemul imunitar sa se ajute pe el insusi, dandu-i sansa sa respire si sa permita sistemului limfatic sa curete in mod eficient organismul. Colon hidroterapia poate ajuta organismul sa vindece o varietate de afectiuni: constipație, diaree, colon iritabil, balonare, gaze în exces, indigestie, alergii, candida, probleme de piele, unghii si par, miros anormal al corpului, respiratie neplacuta, dureri de spate, rigiditate , artrita, oboseala, insomnie, concentrare slaba și dureri de cap.
Se pot pierde si “bacteriile bune”?
Flora intestinală sănătoasă este prezenta peste tot in intestinul subtire si gros, iar colon hidroterapia ajuta la imbunatatirea habitatului acesteia, facilitând reproducerea și multiplicarea acestor bacterii bune.
Care este diferența dintre o clismă și colon hidroterapie?
Clisma este procedura de introducere a lichidelor in colon, provocând o expansiune rapidă a tractului intestinal inferior care are ca rezultat un peristaltism intestinal puternic și evacuare. Aceasta poate duce adesea la balonare, crampe si disconfort, si pune o presiune pe anus, eventual, rezultand hemoroizi. Prin contrast, colon hidroterapia presupune infuzii repetate de apa in colon, care dizolva usor materialele toxice acumulate, urmate de eliberari repetate, naturale, fără nici un fel de stres nejustificat pe sistemul dumneavoastră.
Clismele curata doar partea inferioara a colonului (sigmoidul si o parte din colonul descendent). In cadrul colon hidroterapiei se curata intreg colonul.
Pot avea laxativele aceleasi rezultate?
Laxativele sunt un iritant pentru organism. Prin urmare, organismul produce o substanță subțire, apoasa care trece prin colon si lasa in urma toxinele si reziduurile fixate.
Este o experienta jenanta?
Nu. Nu există nici un miros neplacut cauzat de mișcările intestinului, deoarece sistemul este „închis”, iar intimitatea dvs. este in totalitate respectata fiind complet acoperit pe toata durata procedurii, într-o cameră privată.
De cate sedinte de tratament am nevoie?
Fiecare persoană este diferită iar schimbările din viața noastră pot crea diferite tensiuni, astfel încât nu există nici un număr standard de sedinte de tratament care sunt recomandate. Aceasta depinde de obiectivele dumneavoastră personale de sănătate. Chiar dacă o persoană resimte o anumita ușurare imediat după o sedinta inițială, este necesar să se faca sedinte suplimentare pentru a curăța suficient colonul. Vă sugerăm să vă programati un singur tratament inițial și sa discutati cu terapeutul dumneavoastră în timpul consultului care sunt recomandarile acestuia. Din experiența noastră am constatat că un curs de 3 sedinte efectuate intr-un interval de 10 -14 zile, poate produce cele mai bune rezultate, cu întreținere regulată după aceea.
Ce trebuie sa fac inainte de tratament?
Va recomandam sa nu mancati cel putin 2 ore inainte de tratament și asigurați-vă că sunteți bine hidratat. Daca este posibil, o dieta de legume si cereale 2-3 zile inainte, mai degraba decat alimente grele, va va ajuta in pregătirea colonului pentru tratament. Nu consumati alcool 24 de ore inainte.
Ce se intampla in timpul tratamentului?
Procedura incepe prin asezarea confortabila a pacientului pe o masa de terapie. Terapeutul introduce ușor în rect un specul mic de unică folosință. (Sunt folosite doar instrumente complet sterile, de unică folosință în timpul procedurii.) Terapia incepe cu un flux usor de apă filtrată folosind o ușoară presiune pentru a permite curatarea colonului. Materiile fecale și toxinele sunt eliberate în colon. Terapeutul monitorizează presiunea apei pentru a asigura o experiență de tratament relaxantă și de vindecare. Nu există nici un miros neplacut și se simte ca un masaj blând de colon.
După ceva timp terapeutul vă va sfătui să mergeti în toaleta privată pentru a elibera colonul.
Poate o singura sedinta de colonoterapie goli complet colonul?
De regula, o singura sedinta de colon hidroterapie nu va goli complet colonul. Mulți dintre noi au o cantitate considerabila de fecale fixate in colon. Acestea sunt întărite, de un material aproape cauciucat sau asemănător tapetului. Trebuie depuse eforturi suplimentare pentru a le îndepărta. Mai mult decât atât, există un proces de învățare care are loc in timpul unei sedinte de colon hidroterapie. Pe măsură ce pacientul devine mai conștient de ceea ce se întâmplă în abdomen, și deoarece corpul dumneavoastră învață cum să permită experiența de curățare, pacientul este mai în măsură să intre în acest proces și, prin urmare, mai mult material este eliberat. O singura sedinta de tratament va muta o parte din reziduurile fixate in colon. Urmatoarele sedinte de tratament vor elimina mai mult. Cât de multe sedinte de tratament va doriti, va depinde de obiectivele dumneavoastră personale.
Cum ma voi simti dupa tratament?
Colon hidroterapia are un efect de “alinare”. Se poate de asemenea resimti o senzatie de usurare si curatenie interioara. Oamenii se simt de regula mai energizati dupa o colonoterapie. Multi pacienti au raportat o piele mai curata. O data ce colonul a fost complet curatat, orice dieta, exercitiu sau alt program de sanatate va deveni mult mai eficient. Asigurati-va ca beti multe lichide, evitati legumele crude, si reduceti consumul de carne pentru cateva zile. Se recomanda supele, legumele fierte si fructele.
Voi avea miscari regulate ale colonului dupa colon hidroterapie?

Cea mai comună experiență post-tratament este de a avea o întârziere usoara în mișcările intestinului și apoi reluarea unui scaun ceva mai mare, mai ușor de eliminat. Uneori, în cazul unui colon slab și lenes, poate sa nu aiba loc nici un scaun timp de mai multe zile, dupa tratament. Cu toate acestea, acest lucru nu se datorează tratamentului in sine, ci slăbiciunii colonului. Rareori, diaree sau scaune moi. Acest lucru se poate datora cantitatii de apă suplimentară introdusă în colon. În astfel de cazuri, acest lucru se intampla pe o durata foarte scurta.

Tratamentul de Colon Hidroterapie vine ca si o completare a serviciilor de anti aging realizate in cadrul clinici Derma health Timisoara

Pentru mai multe informatii va rugam sa sunati la numarul 0740000044

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum