• 2
  • 0

Fiind parte din dermatologie, la cursurile de estetică pe care le-am absolvit in Timisoara, precum si la specializarile ulterioare universitare, ne prindeam deseori in ample discuții despre greșelile făcute în timpul injectărilor cu Botox, respectiv cu toxina botulinica. Este clar că, peste tot în lume există nu un cabinet dermatologic, ci o sumedenie din acestea unde se fac erori in timpul injectarii cu botox. Si mai grav este cand la nivel de clinica de dermatologie se greseste, iar o multime de oameni experimenteaza astfel, pe pielea lor, lipsa de experienta sau nepriceperea vreunui dermatolog obscur.

In randurile urmatoare voi vorbi despre cateva greseli mai frecvente din timpul acestei proceduri cu botox, iar chiar dacă sunt reprezentant al DermaHealth Timisoara, mă voi stradui să va dau unele sugestii in mod cat mai obiectiv. Le consider utile, caci daca doriti sa va gasiti un medic de incredere pentru injectiile cu botox, fie ca le veti face la Timisoara sau in alta parte, veti avea totusi un punct de plecare.

Fața inghetata

De obicei este cazul fruntii, dar am văzut oameni care aratau de parca singura parte a fetei care se putea misca era gura. O asa numita fata Hollywood Freeze Face! Cu totii am putut distinge: fata fara expresie. Rezultatul arată usor robotic și nu în ultimul rând nenatural.

Fața inghetata nu poate fi considerata o greșeală în cazul acelora care opteaza pentru un astfel de look. Și, destul de ciudat, unii oameni chiar asta isi doresc! Dar cred că majoritatea ar prefera sa arate mai natural. Consider că obiectivul ar trebui să fie unul fara riduri, nu unul impietrit, fara nici o mișcare.

În cazul în care a fost injectat prea mult botox si fata ta nu se mai mișcă, va trebui doar să aștepți pentru ca efectul sa treaca. Din păcate, nu există nicio soluție rapidă pentru acest lucru.

Noi, cei de la clinica de dermatologie DermaHealth din Timisoara, va sfatuim ca atunci când doriti sa va scaldati din nou in ape pline cu Botox, sa acordati mai mult timp cautarii unui doctor bun! Unul care sa va înțeleaga obiectivele.

Spranceana Mr. Spock

Ganditi-va la Star Trek si amintiți-vă de acea sprânceană întrebătoare. (Sau erau ambele ?!) În orice caz, o altă eroare a Botox-ului este cazul în care rezultatul tratamentului consta in ridicarea exagerata a uneia sau a ambelor sprancene (colturile sprancenelor), atât de mult încât pacientul are un aspect de surprindere cronica. În plus, pot apărea riduri ciudate pe lateralele fruntii.

Un specialist bun in estetica poate incerca intentionat acest efect asupra fetei pacientului (cazuri de pacienti cu colturile sprancenelor cazute) si de asemenea poate preveni acest lucru. Aceasta problema poate fi rezolvata cu ușurință și rapid (de obicei, fara nici un cost), cu câteva picături de Botox injectate strategic pentru relaxarea muschilor care arcuiesc prea tare sprancenele (in cazul in care nu va plac).

Sfatul DermaHealth Timisoara: nu suferi în tăcere, mergi la medicul tau și cere-i sa-ti remedieze problema!

Frunte grea si pleoapa cazuta

Aceasta este o eroare destul de comună și rezulta din supra-injectarea Botox-ului in frunte, în special a mușchiului frontalis, care este plasat pe toata linia fruntii și este folosit pentru a ridica sprancenele.Prea mult botox poate relaxa fruntea exagerat, ceea ce duce la acea senzatie de greutate.

Persoanele cu piele in exces deasupra pleoapei trebuie refuzate si trimise la chirurgie estetica pentru o eventuala blefaroplastie superioara. Cineva marturisea odata ca se simtea ca si cum un elefant ii era asezat pe frunte. Și când fruntea coboară, acelasi lucru se intampla si cu sprancenele. De aceea, unii oameni care au piele in exces in cazul pleoapelor (denumit hooding) isi ridica sprancenele foarte mult pentru a face ochii sa para mai deschisi, dar apoi lasarea sprâncenelor face ca pleoapele sa arate si mai rau.

Senzatia este ca nu poti deschide complet ochii. În cazul în care medicul nu percepe corect cât de mult pacientul utilizează acest mușchi sau nu ia decizia corecta de a trimite pacientul spre colegul chirurg estetician pentru interventia de blefaroplastie, prea mult botox va provoca pielii pleoapelor superioare sa arate si mai mult a capișon.

DermaHealth Timisoara va spune ca rezolvarea acestei probleme se poate face doar cu „tinctura de timp”. Trebuie sa lasati pielea sa-si revina de la sine.

Alte erori cu Botox

Lasarea efectiva a pleoapei

Aceasta este o complicație despre care probabil ati citit cel mai adesea, deși este de fapt una dintre cele mai rare. De cele mai multe ori, este vorba despre frunte și sprâncene cazute, ca in descrierea de mai sus, iar acest lucru face ca pleoapa sa se resimta grea.
Sfatul DermaHealth Timisoara: dacă după o intervenție cu botox într-adevăr aveti probleme cu deschiderea unuia dintre ochi, sunati-va medicul. Există picaturi de ochi eliberate pe baza de prescriptie medicala, care va vor ajuta temporar ridicarea pleoapei, făcând această problemă mai suportabilă până la disparitia efectelor Botox.

Parti faciale cazute

Avand in vedere ca Botoxul este injectat de cele mai multe ori in partea inferioara a fetei, nu intotdeauna se procedeaza corect. Deoarece multe persoane vin la DermaHealth pentru a indrepta injectari gresite cu Botox, mai jos vom reda cateva dintre situatiile intalnite.

Zambet stramb

Cand muschii ce controleaza forma gurii sunt injectati incorect, rezulta un zambet cazut sau ridicat pe una din parti. De regula acest lucru se poate observa cand fata este in miscare, dar rareori. Aceasta expresie poate fi remediata pana cand efectele Botoxului dispar. Pentru aceasta trebuie sa apelati la un expert local in Botox.

Fata lasata

Din fericire, acest caz este rar. De obicei apare atunci cand Botox-ul injectat in ridurile „laba gastii” din colturile exterioare ale ochilor sau pleoapei, se intinde spre un muschi ce are rol in ridicarea colturilor buzelor sau in parti din obraji. In acest caz se asteapta ca efectul Botox sa dispara. Zona pleoapei inferioare arata mai rau dupa injectarea cu Botox

Cauza acestei afectiuni o constituie suprarelaxarea muschilor din jurul ochilor, numita orbicularis oculi. La unele persoane care au deja aceasta predispozitie ca acest muschi sa slabeasca in timp, Botox-ul va face ca zona umflata si incretita cu ridurile „laba gastii” sa arate si mai rau.

Sfatul DermaHealth Timișoara: consultati-va doctorul pentru a gasi solutii. Uneori un tratament cu radiofrecventa tripolara in combinatie cu ultrasunete sau tratamentul thermage in zona pleoapei pentru a intinde si netezi pielea poate ajuta. In alte cazuri, singura solutie este de a nu folosi Botox in anumite sectiuni ale acelui muschi.

Gasirea unui doctor sau clinici medicale pentru injectarea cu Botox

In primul rand, priviti-va prietenii si intrebati-i. Bineinteles ca nu toti vor raspunde deschis si sincer. Multi dintre ei vor face insa acest lucru. Daca va place cum arata unul dintre prietenii vostri, exista sanse sa va placa si de doctorul respectiv.

In al doilea rand vedeti daca aveti posibilitatea sa aflati de cati ani doctorul injecteaza Botox si cu ce rezultate? Desigur, nu toate informatiile vor fi deschise si sincere. Puteti de asemenea sa incercati sa sunati la receptie si sa stabiliti o intalnire cu medicul. Dupa modul in care se prezinta, explica, argumenteaza, etc. va puteti da seama singuri daca este medicul in care sa aveti incredere. Daca nu simtiti acest lucru …. parerea mea este ca mai bine pierdeti in cel mai rau caz banii pentru consultatie si spuneti ca ramane sa-l anuntati cand sunteti pregatiti!

Sper ca acest articol sa va ajute in orientarea voastra spre gasirea medicului cel mai potrivit pentru injectari cu Botox!

Dr. Ari Skeja – Medic primar dermatolog cu competente in dermato-cosmetica
DermaHealth Timisoara

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum