• 729
  • 0

Cu acest articol ne propunem să ieșim din sfera terapiilor medicale și să discutăm puțin despre elementele care afectează frumusețea și sănătatea pielii și despre cum putem minimaliza impactul pe care acestea îl au.

Pielea nu este doar un ambalaj al trupulului și nu trebuie nicidecum să o tratăm astfel. Pe lângă faptul că pielea este o carte de vizită, aceasta este și un organ de o importanță deosebită al corpului, un mecanism care trebuie să funcționeze perfect pentru a arăta perfect.

Există o mulțime de factori care influențează strălucirea, elasticitatea sau aspectul general al tenului. Pielea, fără ajutorul nostru, nu este capabilă să țină pasul cu stilul de viață al zilelor noastre.

Așadar, haideți să vedem care sunt principalii factori care influențează frumusețea pielii:

 1. Expunerea excesivă la soare și deshidratarea

Toată lumea își dorește o piele de un ciocolatiu superb, însă cât de multe suntem dispuși să sacrificăm pentru asta? Trebuie să știm faptul că expunerea excesivă la soare deshidratează pielea, aceasta devenind mult mai aspră. De asemenea, pot apărea pete maronii și probleme dermatologice serioase.

Cum ne protejăm: Folosirea cremei de protecție solară.

 2. Odihna insuficientă și stresul

Cu toții am auzit sintagma „somnul de frumusețe”. Adevărul este că odihna și frumusețea sunt două elemente strâns legate. Organismul are nevoie de somn pentru a-și reface celulele sangvine. Oboseala se citește pe chip. Stresul, de asemenea, afectează tenul într-un mod nefavorabil, ducând înspre îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor.

Cum ne protejăm: Trebuie să dormim cel puțin 8 ore pe noapte și să respectăm un program strict de odihnă.

3. Folosirea în exces a machiajului și neîndepărtarea lui

Fardurile folosite în exces afectează toate tipurile de piele, dar cel mai mare impact îl au asupra tenului uscat. De asemenea, dacă ne culcăm fără a curăța tenul, acesta va suferi cu siguranță consecințele.

Cum ne protejăm: Pentru persoanele cu tenul uscat, este indicată folosirea unei creme grase înainte de aplicarea machiajului. Curățarea tenului înainte de culcare este imperativă chiar și în cazul în care nu ați aplicat machiaj în acea zi.

4. Alimentația  și alcoolul

Alimentația neorespunzătoare duce la carențe de vitamine în organism, iar vitaminele sunt esențiale pentru piele. Spre exemplu, lipsa de vitamină A în organism duce la uscarea tenului, iar vitamina C este cea care protejează colagenul atât de necesar pentru o piele fermă. Consumul excesiv de alcool intoxică efectiv organismul și poate duce la apariția petelor roșii.

Cum ne protejăm: Este indicat consumul de alimente bogate în vitamine. Apa nu este deloc de neglijat, un mimin de 2L pe zi fiind recomandat, în special atunci când consumăm alcool.

 5. Tutunul

Deși fumătorii preferă să ignore acest aspect, tutunul are o influență negativă pronunțată asupra organismului, pielea fiind doar unul dintre victimele acestuia. Fumatul afectează vasele de sânge de la suprafața epidermei și scade nivelul de oxigenare și nutrienți, ducând la îmbătrânirea prematură.

Cum ne protejăm: Nu cred că trebuie să mai spunem că renuțatul la tutun este varianta optimă, nu?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună acum